Loading...
Hofstraat2017-01-04T17:31:39+00:00

Project Hofstraat

De gebruiker van een kantoor in de binnenstad koos voor een andere locatie.

Het vrijgekomen complex, wat bestond uit een samenvoeging van diverse panden, benodigde een nieuwe functie.

De totale oppervlakte bood ruimte voor 24 studio’s, maar de uitdaging zat hem in het daglicht. Door middel van een drietal “inhammen” in het oude pakhuis gedeelte is het mogelijk gemaakt beide bouwlagen te voorzien van daglicht. Elke inham fungeert tevens als buitenruimte voor een viertal studio’s. De inhammen zijn met verticale houten delen contrasterend afgewerkt ten opzichte van de metselwerk buitenschil van het pakhuis.

Duurzaamheid is verregaand doorgevoerd: hoge isolatiewaarden voor vloeren, daken, gevels en beglazing, energiezuinige installaties en zonnepanelen resulteren in energie-index < 0,8 en < 0,6 (wat overeenkomt met A+ en A++ labels).

Dergelijke complexen in een binnenstedelijk gebied vragen om extra aandacht voor gebruik en veiligheid. Bergruimte en stallingsruimte voor fietsen is inpandig opgelost. Extra brandwerende beglazing, rookmelders en vluchtwegen waarborgen de veiligheid in geval van nood.