Loading...
van Sijsenstraat2017-01-04T17:47:27+00:00
hypotheekrecht, huren, huurwoning, Calculus, Vastgoed, beleggingen, vastgoedobligaties, vastgoedbeheer, vastgoedverhuur, duurzaam, wonen, kamer, kamers, appartement, appartementen, studio, huurtoeslag, woonruimte, wonen, groningen, binnenstad, centrum, rendement

van Sijsenstraat

Dit pand aan de rand van de wijk Oosterpoort was in gebruik als bedrijfsruimte (meubelstoffeerderij). De aanwezige industriële sfeer diende als basis concept voor de transformatie. De scheidingsmuren herbergden een fraaie rode jaren ’30 baksteen achter een dikke stuclaag, welke weer tevoorschijn is gehaald.
Het installatiewerk is op fraaie wijze, geheel in industriële stijl in het zicht geplaatst. De enige watervoorziening van de periode als bedrijfsruimte, een oude gootsteen, is als element gehandhaaft in het ontwerp. Een zandcement dekvloer in kleur, voorzien van vloerverwarming is direct de afwerkvloer.

De compleet lege ruimte is ingevuld als één grote open ruimte, waarbij alleen de badkamer als afgesloten ruimte is toegevoegd. De badkamer is enigszins verdiept aangelegd, zodat erboven voldoende ruimte ontstaat voor een hoogslaper. De woonkamer, slaapkamer en keuken staan in open verbinding met elkaar waardoor het daglicht wat alleen aan de voorgevel en aan de achterzijde middels twee daklichten binnenkomt, door het gehele appartement te ervaren is.